Метод морфологічного аналізу хвиль електрокардіосигналу - Босенко, О.О. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
Об’єкт дослідження – електрокардіографічний сигнал. Предмет дослідження – морфологічний аналіз хвиль електрокардіограми. Мета роботи – розробка комп’ютерної підсистеми аналізу електрокарідографічного сигналу. Проведено медико-технічне обґрунтування роботи. Розглянуті методи автоматичного визначення QRS-комплексів. Розроблена структурна схема комп`ютер, центральними елементами якої є блок пошуку QRS-комплексів та блок морфологiчного аналізу. Запропоновано алгоритмічне та програмне забезпечення, яке було реалізовано в середовищі MatLab 12.0. Розробленa пiдсистема може бути застосована як допоміжний програмний засіб при проектуванні кардіологічних систем, функцією яких є автоматичний аналіз даних, а також при вивченні методів обробки та аналізу електрофізіологічних сигналів в рамках лабораторного практикуму в учбовому процесі.
Науковий керівник: Ольга Миколаївна Величко, кандидат технічних наук, доцент кафедри фізичної і біомедичної електроніки та комплексних інформаційних технологій
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; MEDICINE; електрокардіограма; QRS-комплекс; аналiз фрактальний; аналіз морфологiчний; розмірність фрактальна