Методи пробопідготовки нафтопродуктів для атомно-абсорбційного визначення плюмбуму - Юрченко, О.І.; Титова, Н.П.; Кобець, Г.В. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2009)
Встановлено, що прецизійність і точність атомно-абсорбційного визначення Плюмбуму в нафтопродуктах підвищується при використанні розчину Тритон Х-100 для утворення емульсій, а ацетил-ацетонату Плюмбуму як стандартного зразка складу у вигляді розчинів, що містять ту ж кількість поверхнево-активної речовини. Максимальне вилучення Плюмбуму з проб нафтопродуктів досягається при використанні розчинів Тритон Х-100 та ультразвукової обробки зразків нафтопродуктів; аналогічні стадії обробки використовують для градуювальних розчинів.
Keywords: плюмбум; пробопідготовка нафтопродуктів; атомно-адсорбційна спектроскопія; ПАВ