Оцінка бренду АТ "Коблево" та пошук шляхів його посилення - Лютвієва, Мерлін Сунаєва (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність теми дослідження полягає в необхідності адаптації брендів до сучасного ринкового середовища та пошуку нових маркетингових стратегій та інструментів для зміцнення брендів. Метою даного дослідження є проведення комплексної оцінки бренду та розробка рекомендацій щодо його зміцнення. Для досягнення поставленої мети було сформульовано і вирішено наступні завдання: визначити сутність поняття «бренд» і його значення в процесі забезпечення розвитку підприємства; уточнити основні атрибути та складові бренду; провести аналіз наявних методичних підходів до оцінки бренду підприємства, визначити особливості їх використання; систематизувати ключові аспекти та напрями посилення бренду підприємства; надати характеристику об’єкта дослідження – АТ «Коблево» та з’ясувати основні економічні тенденції його функціонування; визначити поточний стан бренду АТ «Коблево»; визначити ключові особливості бренду підприємства шляхом оцінки взаємодії з партнерами та зацікавленими сторонами; узагальнити рекомендовані напрями підвищення ефективності бренду АТ «Коблево». Об’єктом дослідження є господарська діяльність АТ «Коблево» та процес управління брендом підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних, організаційних та економічних аспектів управління брендом, а також інструментів, методів та підходів до здійснення маркетингової діяльності.
Assessment of the Brand of JSC "Koblevo" and Search for Ways to Strengthen It
Керівник роботи: Ковалевська Алла Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; брендинг підприємства; enterprise branding; маркетингова стратегія; marketing strategy; господарська діяльність; economic activity; управління брендом; brand management