Голодомор 1932-1933 років як наслідок злочину сталінського тоталітаризму (до 80-річчя трагедії українського народу) - Куць, О.М.; Головачева, К.Р. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
Йдеться про трагічну сторінку в історії українського народу – штучний Голодомор, спрямований тоталітарним сталінським режимом на приборкання найбільш потужної нації серед неросійських народів СРСР – української, викорінення з її самосвідомості будь-яких настроїв чи кроків щодо незалежності й самостійного розвитку. The article is about a tragic chapter in the history of the Ukrainian people - an artificial famine, aimed by totalitarian Stalinist regime at curbing of the most powerful nation among not Russian nations of USSR - Ukrainian, eradication from its self-consciousness any sentiments or steps towards independence and self-development.
Famine of 1932-1933 as a result of the crime of stalin's totalitarianism (the 80th anniversary of the tragedy of the ukrainian people)
Keywords: голодомор 1932-1933 років; свобода; селяни; колективізація; деукраїнізація; famine; freedom; farmers; collectivization; denationalization