Поетика повсякденності в українській і польській сучасній жіночій прозі (Ірен Роздобудько – Мануела Ґретковська) - Смаровоз, Ірина Сергіївна; Smarovoz, I. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Дисертація присвячена дослідженню художньої повсякденності, змодельованої в текстах І. Роздобудько та М. Ґретковської, а саме її поетики та структури.

This thesis is a research on the artistic everyday life modeled in the texts of I. Rozdobudko and M. Gretkowska, namely its poetics and structure.
The poetics of everyday life in Ukrainian and Polish contemporary women's prose (Iren Rozdobudko – Manuela Gretkowska)
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; українська література; польська література; компаративні студії; художня повсякденність; проза; жіноча література; простір; час; дискусія; роман; жанр; топос; геопоетика; творчість; сюжет; Ukrainian literature; Polish literature; comparative studie; artistic everyday life; prose; women's literature; space; discussion; time, novel; genre; topos; geopoetics; art; plot