Вплив інформаційної насиченості та інформаційного перевантаження на життя соціуму - Філіна, Єлизавета Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Один з головних аспектів, що варто розглянути, – це вплив соціальних мереж на інформаційний ландшафт. Соціальні мережі стали ключовими платформами для обміну інформацією та взаємодії між користувачами, а їх роль у поширенні новин та думок стала надзвичайно важливою, особливо під час пандемії COVID-19. Однак, разом зі зростанням використання соціальних мереж, з'явилися також проблеми дезінформації та фільтрування інформації, що може негативно позначитися на громадському здоров'ї та суспільних відносинах.

One of the key aspects to consider is the influence of social media on the information landscape. Social networks have become pivotal platforms for information exchange and user interaction, and their role in disseminating news and opinions has become crucial, especially during the COVID-19 pandemic. However, with the rise in social media usage, issues of misinformation and information filtering have emerged, which can negatively impact public health and societal relations.
Керівник: Трифонов Роман Анатолійович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES; інформаційне перенасичення; соціальні мережі; дезінформація; громадське здоров'я; information overload; social media; communication; public health