Проблеми жіночої освіти в Російській імперії на сторінках періодичної преси середини XIX ст. - Кудь, А. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2011)
Досліджуються погляди публіцистів на проблеми жіночої освіти в Російській імперії в середині XIX ст. Виділено основні напрями дискусії щодо становища жінок у суспільстві, зокрема їхнього права на освіту.
Кудь Анастасія – здобувач історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: жіноча освіта; реформа освіти; періодична преса