Захист прав людини: національний та міжнародноправовий виміри: ХІV Міжнародна науково-практична конференція «Від громадянського суспільства – до правової держави»: Збірник тез доповідей - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018)
До збірника увійшли тези наукових доповідей науковців, науково-педагогічних працівників, співробітників правоохоронних і судових органів, молодих вчених, присвячені різним сучасним проблемам захисту прав людини, які вміщують в себе дев’ять основних напрямів: 1. Забезпечення охорони прав і свобод людини від традиційних і нових кримінальних загроз; 2. Діяльність органів кримінальної юстиції із захисту прав і свобод людини в умовах реформування; 3. Кримінальні процесуальні та криміналістичні аспекти забезпечення прав та свобод людини; 4. Універсальний міжнародно-правовий рівень забезпечення прав людини; 5. Регіональний міжнародно-правовий вимір у галузі прав людини; 6. Імплементація міжнародних норм у галузі прав людини в національне законодавство; 7. Приватно-правовий аспект регламентації та захисту прав людини; 8. Конституційно-правові засади забезпечення прав людини; 9. Забезпечення прав людини на муніципальному рівні.
Редколегія: Т.Є. Кагановська, д. ю. н., проф., Заслужений юрист України (головний редактор); М. В. Даньшин, д. ю. н., проф. (заступник головного редактора); О.О. Житний, д. ю. н., проф.; Т.Л. Сироїд, д. ю. н., проф.; І. В. Венедіктова, д. ю. н., проф.; М. М. Воронов, к. ю. н., доц.
Keywords: ХІV Міжнародна науково-практична конференція «Від громадянського суспільства – до правової держави»; 20 квітня 2018