Управління економічною безпекою - Буряк, Аліна Миколаївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Актуальність обраної теми полягає в тому, що в умовах глобалізації та європейської інтеграції вивчення економічної безпеки стає критично важливим, оскільки воно сприяє зміцненню економічної стійкості та захисту національних інтересів. Особливо значення економічна безпека набуває для країни, що перебуває у воєнному стану, як Україна, в умовах геополітичної напруженості. Мета кваліфікаційної роботи – теоретично дослідити та розробити методи і механізми управління економічною безпекою задля підвищення стабільності та захисту економічних інтересів України в воєнного стану. Об'єкт дослідження – система національних економічних інтересів, що піддаються загрозам, а також механізми управління цими інтересами та загрозами. Предмет дослідження – стратегія, інструменти та методи управління економічною безпекою на рівні держави в умовах сучасних викликів і загроз.
Economic security management
Керівник кваліфікаційної роботи: Нескородєв Семен Миколайович, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; економічна безпека; economic security; національна економіка; national economy; економічна безпека в умовах воєнного стану; economic security under martial law