Македонське питання в зовнішній політиці болгарського уряду Рачо Петрова - Миколенко, Д.В. (Болгарська академія наук, 2013)
У статті розглядаються основні напрями політики кабінету міністрів Народно-ліберальної партії у 1903 – 1906 рр. щодо вирішення македонського питання. Автор характеризує їх у порівнянні з ідеологічними засадами уряду С. Стамболова в 1887–1894 рр. та приходить до висновку, що на початку минулого століття під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників представники цієї політичної сили змушені були корегувати свої погляди на вказану міжнародну проблему.
Keywords: македонське питання; уряд Р. Петрова; Народно-ліберальна партія; «стамболовісти».