Податкова система : методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 015.00 «Професійна освіта (Економіка)», 073 «Менеджмент» заочної форми навчання [Електронний ресурс] - Романуша, Юлія Володимирівна; Romanusha, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки містять рекомендації щодо виконання контрольної роботи з навчальної дисципліни «Податкова система», яка включає теоретичні завдання, тестові питання, ситуативні завдання та практичні розрахунки. Розроблені матеріали спрямовані на формування у здобувачів освіти здатності аналізувати податкове середовище, оцінювати вплив податків на економічний розвиток, визначати податкові зобов’язання та приймати обґрунтовані управлінські рішення у сфері оподаткування. Особлива увага приділяється практичному застосуванню отриманих знань, аналізу реальних кейсів та розробці рекомендацій для вдосконалення податкової політики. Використання цих методичних рекомендацій забезпечує систематизацію знань здобувачів, розвиток аналітичних здібностей та практичних навичок у сфері податкової системи. Видання призначене для здобувачів заочної форми навчання першого (бакалаврського) рівня за спеціальностями 015 «Професійна освіта (Економіка)» та 073 «Менеджмент».

The methodological guidelines provide recommendations for completing a coursework assignment in the academic discipline «Taxation System», which includes theoretical tasks, test questions, situational tasks, and practical calculations. The developed materials are aimed at equipping students with the ability to analyze the tax environment, assess the impact of taxes on economic development, determine tax obligations, and make well-founded managerial decisions in the field of taxation. Special attention is given to the practical application of acquired knowledge, analysis of real-world cases, and the development of recommendations for improving tax policy. The use of these methodological guidelines ensures the systematization of students' knowledge, the development of analytical skills, and the acquisition of practical competencies in the field of taxation. This publication is intended for part-time students pursuing the first (bachelor's) level of higher education in the specializations 015 «Professional Education (Economics)» and 073 «Management».
Taxation system : methodological guidelines for the completion of a coursework assignment in the discipline for students at the first (bachelor's) level of higher education of specializations 015 «Professional education (Economics)» and 073 «Management» in the part-time study mode [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; податкова система; контрольна робота; методичні рекомендації; самостійна робота; податкова політика; оподаткування; прямі податки; непрямі податки; кейс; taxation system; coursework assignment; methodological guidelines; independent work; tax policy; taxation; direct taxes; indirect taxes; case