Фемінне і маскулінне крізь призму радянської ідеології (на матеріалі української преси 20-30 pp. XX ст.) - Кохан, Ю.І.; Демура, Г.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті аналізуються вербальні особливості формування ґендерної політики в українських засобах масової інформації 20-30-рр. XX ст. з урахуванням ідеологічних канонів і класового підходу, характерних для преси зазначеного періоду.
Verbal peculiarities of forming gender policy in Ukrainian mass-media in 20-30s of 20th century are analyzed taking into account ideologic canons and class approach which are typical for the press of the mentioned period.
Keywords: фемінне; маскулінне; ґендерна політика; засоби масової інформації; радянська ідеологія; тоталітарний режим; мовні засоби