Люди завидовали мне… (К. И. Рубинский о профессии библиотекаря) - Березюк, Нина Михайловна; Березюк, Ніна Михайлівна (Москва : ГПНТБ России, 2000)
Стаття присвячена осмисленню професії бібліотекаря через призму особи Костянтина Івановича Рубінського, видатного діяча бібліотечної справи. На основі спогадів та матеріалів Рубінського автор розкриває його погляд на бібліотеку як на центр культури, а праця бібліотекаря — як високе покликання, яке потребує ерудиції та служіння читачеві.
Люди заздрили мені ... (К. І. Рубінський про професію бібліотекаря)
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science; Харьковский университет; библиотечный персонал; академическая библиотека; Первый Всероссийский съезд по библиотечному делу (Санкт-Петербург, 1911 г.); Харківський університет; бібліотечний персонал; академічна бібліотека; Перший Всеросійський з'їзд у бібліотечній справі (Санкт-Петербург, 1911 р.)