Удосконалення управління малим підприємством в сучасних умовах - Шарапов, Сергій Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Досліджено сучасні концепцій управління малими підприємствами, такі як антикризовий менеджмент, менеджмент стійкості та стратегічний менеджмент, показало, що кожна з цих концепцій має свої особливості та може бути застосована в залежності від конкретних умов і викликів, з якими стикається підприємство. Метою даної роботи є узагальнення теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення управління малими підприємствами в умовах сучасної економічної нестабільності. Завданнями кваліфікаційної роботи є: дослідити сутність та особливості малих підприємств; визначити внутрішні та зовнішні чинники, що впливають на ефективність управління малими підприємствами; розглянути сучасні концепції, методи та інструменти управління малими підприємствами; провести аналіз загальноекономічних умов функціонування малих підприємств в Україні; оцінити ефективність управління ТОВ "АРАХИСОВА ПАСТА ТОМ" та виявити основні проблеми; запропонувати заходи, спрямовані на підвищення ефективності управління ТОВ "АРАХИСОВА ПАСТА ТОМ". Об'єктом дослідження є процеси управління та функціонування малих підприємств. Ці процеси включають організацію виробництва, управління персоналом, фінансове планування, маркетингові стратегії та інші аспекти діяльності, що забезпечують ефективне функціонування підприємства. Предметом дослідження є методи та інструменти управління малими підприємствами. Це включає аналіз сучасних підходів до планування, організації, мотивації та контролю, а також дослідження інноваційних технологій і практик, які можуть бути застосовані для підвищення ефективності управління.
Improving Small Business Management in Modern Conditions
Керівник роботи: Олена Степанівна Пархоменко, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; малі підприємства; small businesses; локальні ринки; local markets; ринкове середовище; market environment; економіка України; economy of Ukraine