Сходознавчі дослідження на кафедрі нової та новітньої історії ХНУ - Станчев, М.Г.; Тумаков, О.І.; Чувпило, О.О. (My University, 2015)
Стаття присвячена розвитку сходознавства на кафедрі нової та новітньої історії ХНУ в період незалежного розвитку української держави. В ній показано, що кафедра нової та новітньої історії ХНУ стала одним із найважливіших центрів сходознавчої науки та освіти в Україні, а її вчені зробили значний внесок у розвиток вітчизняної та світової орієнталістики. Статья посвящена развитию востоковедения на кафедре новой и новейшей истории ХНУ в период независимого развития украинского государства. В ней показано, что кафедра новой и новейшей истории ХНУ стала одним из важнейших центров востоковедческой науки и образования в Украине, а её ученые внесли значительный вклад в развитие отечественной и мировой ориенталистики. The article is devoted to the development of Oriental Studies on the Modern and Contemporary History Chair of the Kharkiv University in the Age of Independence of Ukraine. It has shown in the article that Modern and Contemporary History Chair of the Kharkiv University became the one of the main centers of Oriental science and education in Ukraine, and Chair scholars made a valuable contribution in the development of Home and World Oriental Studies.
Keywords: сходознавчі дослідження; кафедра нової та новітньої історії; Харківський університет; історична наука; Схід; востоковедческие исследования; кафедра новой и новейшей истории; Харьковский университет; историческая наука; Восток; Oriental Studies; Modern and Contemporary History Chair; Kharkiv University; historical science; the East