Особливості батьківських установок серед студентів - Самойленко, Катерина Олексіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єкт дослідження — батьківські установки. Предмет дослідження — особливості батьківських установок у студентів. Мета дослідження — виявити та проаналізувати особливості батьківських установок серед студентів, а також встановити їх вплив на особистісні характеристики та соціальну адаптацію молоді. Завдання дослідження: 1. Проаналізувати теоретичні підходи до вивчення батьківських установок у психології. 2. Визначити типи та особливості батьківських установок. 3. Емпірично дослідити особливості батьківських установок у студентів. 4. Здійснити аналіз отриманих результатів і зробити відповідні висновки. Теоретична значущість полягає в узагальненні підходів до розуміння батьківських установок як психологічного феномену, а практична значущість — у можливості використання результатів дослідження для покращення сімейного виховання, проведення психологічного консультування молоді, формування позитивних моделей батьківської поведінки у майбутніх батьків.

The object of the study is parental attitudes. The subject of the study is the peculiarities of parental attitudes among students. The purpose of the study is to identify and analyze the features of parental attitudes among students, as well as to establish their impact on personal characteristics and social adaptation of young people. Research objectives: 1. To analyze theoretical approaches to the study of parental attitudes in psychology. 2. To determine the types and features of parental attitudes. 3. To empirically study the features of parental attitudes in students. 4. To analyze the results and draw appropriate conclusions. Theoretical significance lies in the generalization of approaches to understanding parental attitudes as a psychological phenomenon, and practical significance lies in the possibility of using the results of the study to improve family education, conduct psychological counseling for young people, and form positive models of parental behavior in future parents.
Керівник: Шкурко Ангеліна Вадимівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; батьківські установки; студентство; батьки; майбутні батьки; parental attitudes; students; parents; future parents