Передача правничої термінології в перекладах українською судових кінодрам: способи, стратегії, обмеження - Дегтярьова, Наталія Аркадіївна; Dehtiareva, N. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Актуальність теми визначається потребою вивчення механізмів перекладу юридичного дискурсу в аудіовізуальних жанрах, зокрема судовій драмі, яка поєднує правову термінологію та художню виразність. … Наукова новизна роботи полягає у розширенні знань про специфіку кіноперекладу правничої термінології українською та англійською мовами шляхом аналізу використання перекладацьких стратегій та способів перекладу.
Translating legal terminology in Ukrainian translations of courtroom dramas: methods, strategies, and limitations
Керівник роботи: Кальниченко Олександр Анатолійович, доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша факультету іноземних мов
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; аудіовізуальний переклад; правнича термінологія; стратегії перекладу; судові драми; audiovisual translation; legal terminology; translation strategies; legal English