135 років від дня народження Миколи Зерова - Косенко, Галина Миколаївна; Kosenko, Galina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
26 квітня 2025 року виповнюється 135 років від дня народження видатного українського поета, літературознавця, перекладача, надзвичайно популярного лектора, провідної постаті українського неокласицизму та майстра сонетної форми — Миколи Зерова. Він прагнув піднести українську літературу до рівня європейської, вважаючи її повноцінною частиною загальноєвропейського культурного процесу. Завдяки своїм перекладам, літературним студіям і віршам Микола Зеров відкрив українським читачам глибину античної культури.
Представлені прижиттєві видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; українськи письменники; розстріляне відродження; українські поети ХХ століття