Деякі питання уточнення поняттєво-термінологічного апарату суспільної географії - Сегіда, К.Ю. (My University, 2009)
В статті розглянуто деякі питання уточнення поняттєво-термінологічного апарату суспільної географії, зокрема досліджено значення та еволюцію використання понять демографічна та геодемографічна ситуація, демографічна та геодемографічна обстановка, демографічний та геодемографічних процес. Визначено основні вимоги до змісту та обґрунтовано поняття «демографічний розвиток» з позиції системного підходу, зокрема в контексті дослідження соціогеосистеми.
Keywords: демографічна та геодемографічна ситуація; демографічний розвиток