Небесні каразінці : Постаті : 2023 - Глибицька, Світлана Борисівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
2023-й рік, другий рік повномасштабної війни, забрав життя 19 каразінців – викладачів, співробітників, студентів, випускників. Переважна більшість із них загинула на полі бою або померла від поранень у госпіталях, дехто – під час обстрілів міста Харкова та Харківської області.
Висловлюємо подяку співробітникам архіву, відділу кадрів, навчального відділу Каразінського університету, ННІ «Інститут державного управління» при Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна за надану можливість опрацювання особистих справ загиблих викладачів, співробітників, випускників та студентів університету. Дякуємо кандидатці історичних наук Ользі Красько за надання відомостей, отриманих неї під час бесід з рідними та друзями загиблих героїв для підготовки однойменного віртуального проекту Музею історії університету «Небесні каразінці».
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; російсько-українська війна; каразінці, які загинули під час російсько-української війни; «небесний каразінець»; Каразінський університет; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна; Алєксєєнко Михайло Олегович; Батій Артур Вадимович; Бондаренко Андрій Володимирович; Горбунов Микола Романович; Гречихін Ігор Володимирович; Діденко Євген Володимирович; Желнін Єгор Валерійович; Корнілов Михайло Олегович; Кузнєцов Олексій Сергійович; Ліпілін Олександр Євгенович; Невгасимов Олександр Олегович; Омаров Артур Омарович; Поляков Ігор Олександрович; Самойленко Кирило Олегович; Сергєєв Владислав Олексійович; Удовенко Андрій Ігорович; Федоренко Олег Олександрович; Філімонов Ігор Олегович; Янишев Роман Леонідович; Гайдаш Максим Сергійович