Характеристика ускладнень радіонуклідної терапії самарієм оксабіфором у онкологічних хворих - Савченко, Антоніна Степанівна; Грушка, Ганна Василівна; Ткаченко, Григорій Іванович; Луховицька, Наталія Ігорівна; Savchenko, A.S.; Hrushka, G.V.; Tkachenko, G.I.; Lukhovytska, N.I. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2015)
На основі даних клініко-інструментального обстеження 30 онкологічних хворих з кістковими метастазами проведено облік та аналіз ускладнень радіонуклідної терапії (РНТ) самарієм оксабіфором (153Sm). Визначено, що РНТ 153Sm підвищує ефективність комплексного паліативного лікування хворих з кістковими метастазами, має хорошу переносимість і не супроводжується посиленням частоти променевих реакцій та ускладнень.

On the basis of data of klinical-laboratory evaluation of 30 oncologic patients with bone metastasis the account and the analysis of complications of radio nuclide therapy (RNT) by samarium-oksabiforom are carried out. It is defined that RNT 153Sm increases efficiency of complex palliative treatment of patients with bone metastasis, has high tolerability and isn’t followed by intensifying of frequency of radial reactions and complications.
The characteristic of complications of radionuclide therapy by samarium oksabifor at oncologic patients
Keywords: MEDICINE::Surgery::Oncology; радіонуклідна терапія; самарій-оксабіфор; кісткові метастази; променеві ускладнення; radionuclide therapy; samarium oksabifor; bone metastasis; radial complications; MEDICINE::Physiology and pharmacology::Radiological research::Radiology