Німецька для хіміків: Навчально-методичний посібник - Єна, Л.М.; Шевелєва, О.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2004)
Даний навчально-методичний посібник з німецької мови для студентів-заочників І курсу є комплексом навчальних матеріалів, організованих з метою формування у студентів умінь та навичок у різних видах мовленнєвої діяльності німецькою мовою. Його мета – навчити студентів володіти німецькою мовою, що забезпечить майбутньому спеціалісту можливість сприймати та передавати наукову інформацію. Посібник складається з 8 уроків, що містять тексти, завдання до текстів, вправи щодо зазначеного в уроці граматичного матеріалу завдання для розвитку мовленнєвих навичок і поурочний словник лексики, обов’язкової для вивчення. До деяких уроків надаються вправи з словотворення, які призначені на розвиток навичок розуміння незнайомої лексики.
Keywords: посібник з німецької мови; німецька мова; мовленнєва діяльність; розуміння незнайомої лексики; вправи з словотворення; лексика