Памяти Владимира Федоровича Лугинина : [речи, произнесенные на заседании Общества Любителей Естествознания, Антропологии и Этнографии, посвященном памяти проф.. В.Ф. Лунгинина, 31 января 1912 г. ] - Осипов, Иван Павлович; Щукарев, Александр Николаевич (Харьков : Издание Общества физико-химических наук при Харьковском университете, 1913)
Збірник складається з двох промов на згадку про Володимира Федоровича Лугініна, російського фізико-хіміка, професора Московського університету, засновника першої в Росії термохімічної лабораторії: 1. Осипов, І. П. Володимир Федорович Лунгінін: (за особистими спогадами) : промова, сказана 31 січня 1912 р. на публічних зборах Т-ва Л. П. А. та Е. у Москві. 2. Щукарьов, А. М. «Приватна ініціатива у справі створення російської науки»: промова, сказана на засіданні Товариства Любителів Природознавства, Антропології та Етнографії, присвяченому пам'яті проф. В. Ф. Лунгініна, 31 січня 1912 р.
Пам'яті Володимира Федоровича Лугініна: [промови, сказані на засіданні Товариства Любителів Природознавства, Антропології та Етнографії, присвяченому пам'яті проф. В.Ф. Лунгініна, 31 січня 1912 р.]
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; NATURAL SCIENCES::Chemistry; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Лугинин Владимир Фёдорович (1834-1911); Осипов Иван Павлович (1855-1918); Щукарев Александр Николаевич (1864-1936); Московский университет; физическая химия; органическая химия; термохимия растворов; термохимия органических соединений; термическая лаборатория; Лугінін Володимир Федорович (1834-1911); Осипов Іван Павлович (1855-1918); Щукарєв Олександр Миколайович (1864-1936); Московський університет; фізична хімія; органічна хімія; термохімія розчинів; термохімія органічних сполук; термічна лабораторія