Роль трансформуючого фактору росту-ß1 в формуванні гіпертензивного серця - Біла, Наталія Володимирівна; Бринза, Марія Сергіївна (My University, 2021)
Отримані в роботі дані свідчать про вплив трансформуючого фактора росту-ß1 на продукцію тканинного інгібітора металопротеїназ-1, підвищену концентрацію цих речовин у системному кровотоці, а також їх участь в процесі ремоделювання міокарда при артеріальній гіпертензії.
Keywords: артеріальна гіпертензія; трансформуючий фактор ростуß1; гіпертензивне серце