Територіальні особливості мобільного зв’язку Харківської області - Шинкаренко, Д.А. (ХНУ імені В.Н. Каразіна, геолого-географічний факультет, кафедра соціально-економічної географії і регіонознавства, 2012)
В статті розглядаються особливості мобільного зв’язку, проведено аналіз його розвитку в Харківській області. Виявлені особливості використання мобільних систем. Встановлено забезпеченість людей мобільним зв’язком на території Харківської області. Виділені й охарактеризовані основні види мобільного зв’язку. Показано значення мобільного зв’язку для розвитку телекомунікаційних послуг Харківського регіону. Виділені перспективи розвитку сфери телекомунікаційних послуг Харківщини, як стратегічно важливого елемента економіки регіону.
Keywords: зв'язок; стільниковий зв'язок; мобільний зв'язок; транкінговий зв'язок; пейджинговий зв’язок; телекомунікаційні послуги