Організаційно-правові основи управління публічними фінансами в Україні - Клімова, Світлана Миколаївна (My University, 2019)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 2019. У дисертації здійснено теоретичне узагальнення і наведено нове вирішення наукової проблеми – визначення сутності загальних правових і головних організаційних засад у галузі управління публічними фінансами та сформульовано напрями їх удосконалення в України. У роботі обґрунтовано авторський підхід щодо доцільності комплексного визначення поняття «управління публічними фінансами», складниками якого є такі компоненти: галузь публічного адміністрування, функції, публічний інтерес, правові основи, сукупність суб’єктів управління. Зазначені вище положення зумовили методологічні засади подальшого дослідження проблематики фінансової галузі публічного управління, яка упорядковується засобами адміністративного права. Зроблено акцент на залежності категорій «публічні фінанси», «управління публічними фінансами», «публічна фінансова система», «публічна фінансова діяльність», «обіг публічних фінансів».
Организационно-правовые основы управления публичными финансами в Украине
Organizational and Legal Basis of Public Finance Management in Ukraine
Keywords: публічні фінанси; управління публічними фінансами; публічна адміністрація; інструменти публічного адміністрування; публічний інтерес; правовий інститут; адміністративно-правовий режим; адаптація законодавства