Структурні зрушення в економіці та їх вплив на формування продуктивної зайнятості та доходи - Непочатова, Анастасія Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета дослідження полягає в комплексному дослідженні структурних зрушень, якими супроводжується трансформація економічних систем за сучасних умов під впливом технологічних та інституційних змін та формування нової якості господарського механізму, означення їх головних характеристик, причин та наслідків. Об'єктом дослідження є структурні трансформації економічної системи внаслідок накопичення структурних змін, що призводять до нових інтегральних властивостей та якісних модифікацій механізму господарювання. Предметом дослідження є оцінка показників ефективності секторного розподілу національної економіки у відношенні до світових трендів структурних змін та його впливу на зайнятість та формування доходів.
Науковий керівник: Яременко Олег Леонідович, професор, доктор економічних наук кафедри економічної теорії та економічних методів управління
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; структурні зрушення з позиції системного аналізу; дослідження структурних змін в економіці; трансформація ринку праці в Україні; оцінка впливу війни на структурні трансформації національної економіки