Корпоративна соціальна відповідальність як складова забезпечення конкурентоспроможності організації - Філіпович, Кирило Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Мета кваліфікаційної роботи полягає у теоретичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій щодо ефективного впровадження та розвитку заходів корпоративної соціальної відповідальності як складової забезпечення конкурентоспроможності організації. Для досягнення мети дослідження поставлено й вирішено такі завдання: розкрито сутність та виокремлено етапи еволюції теорій КСВ організації; виокремлено особовості моделей соціальної відповідальності бізнесу у світовій економіці; узагальнено методичні підходи до оцінки ефективності управління процесами КСВ; досліджено сучасні тенденції розвитку КСВ в Україні; проведено кількісну та якісну оцінку КСВ компанії “Improvs”; обґрунтовано підходи до організаційного забезпечення управління КСВ; надано рекомендації щодо покращення розвитку КСВ організації. Об’єктом дослідження є процес формування та розвитку КСВ компанії “Improvs”. Предметом дослідження є теоретичні положення та прикладні аспекти щодо впровадження та розвитку КСВ компанії “Improvs” як складової забезпечення її конкурентоспроможності.
Corporate Social Responsibility as a Component of Ensuring the Competitiveness of an Organization
Керівник роботи: Прус Юлія Ігорівна, доктор філософії, кафедра управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; корпоративна соціальна відповідальність; corporate social responsibility; конкурентоспроможність; competitiveness; стейкхолдери; stakeholders