Філософія науки : методичні вказівки до проведення практичних занять для здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня денної та вечірньої форм здобуття освіти [Електронний ресурс] - Воловчук, Наталія Миколаївна; Volovchuk, Nataliia Mykolaivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки до проведення практичних занять з дисципліни «Філософія науки» розроблені для забезпечення ефективної організації навчального процесу здобувачів вищої освіти освітньо-наукового ступеня «доктор філософії». Видання містить різноманітні завдання, виконання яких сприяє практичному засвоєнню основних тем курсу та розвитку навичок критичного мислення. Видання рекомендовано здобувачам третього освітньо-наукового рівня всіх спеціальностей, а також може бути корисним науково-педагогічним працівникам закладів вищої освіти.

The methodological guidelines for conducting practical classes in the discipline «Philosophy of Science» are designed to ensure the effective organization of the educational process for higher education applicants pursuing the Doctor of Philosophy (PhD) degree. The guidelines includes a variety of tasks aimed at facilitating the practical mastery of the main topics of the course and developing critical thinking skills. This publication is recommended for PhD students of all specialties and may also be useful for academic and teaching staff of higher education institutions.
Philosophy of science : methodological guidelines for conducting practical classes for students of higher education of the third (educational and scientific) level of day and evening forms of education [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; критичне мислення; рефлексія; проблемний пошук; аналіз першоджерел; PICRAT модель; аудіовізуальні технології; гейміфікація; кейс-стаді; розповідання історій; метод головоломки; сітка аргументів «За та Проти»; правила дискусії; пірингове оцінювання; нормативне оцінювання; підсумкове оцінювання; critical thinking; reflection; problem-based inquiry; critical tanalysis of primary sources; PICRAT model; audiovisual technologies; gamification; case study; storytelling; jigsaw method; pro and con grid; discussion guidelines; peer review assessment; formative assessment; final assessment