Роль і значення діяльності перших Ростиславовичів у розвитку державотворчих процесів у Галицькому князівстві - Чугуй, Т.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
В статті автор аналізує особливості становлення державотворчих процесів у Галицькому князівстві за часів правління перших Ростиславовичів. Розкриваються основні напрями, форми і методи боротьби князівського роду Ростиславовичів за утвердження незалежного статусу своїх володінь.
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: Ростиславовичі; державотворчі процеси; Галицьке князівство