Світові тенденції цифрової трансформації банківського сектора - Ткаченко, Ганна Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Цифрова трансформація є ключовим напрямком розвитку банківського сектору у світі. Вона сприяє підвищенню ефективності банківських продуктів та послуг, покращенню якості банківського обслуговування та загалом сприяє впровадженню технологічних інновацій у фінансову галузь. Збільшення популярності мобільного банкінгу та необхідність у швидкості та зручності надання банківських послуг змушують банки інвестувати великі обсяги капіталу в цифрове обслуговування. Мета роботи ‒ на основі аналізу теоретичних засад та сучасного стану цифровізації банківського сектору, визначити основні тенденції розвитку та особливості цифрової трансформації банківських установ у світі. Об’єктом дослідження є світовий банківський сектор. Предметом дослідження є тенденції цифрової трансформації банківського сектору.
Науковий керівник: Дуна Наталія Геннадіївна, в.о. завідувача кафедри міжнародної економіки та світового господарства, кандидат економічних наук, доцент
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; цифрова трансформація банківського сектора; світові тенденції трансформації банківської діяльності в умовах цифровізації; цифрова трансформація банківського сектору України