Стратегії адаптації та подолання стресу в підлітків в умовах війни - Звєрєва, А. М. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено стратегії адаптації та подолання стресу серед підлітків у контексті воєнного конфлікту. Зокрема, виявлено рівень стресу серед підлітків під час воєнних дій та встановлено основні психологічні закономірності між обставинами, в яких опиняються підлітки, і рівнем їх стресу. Застосовані методи дослідження включали анкетування та статистичний аналіз результатів.

The qualification work examines strategies for adaptation and stress management among adolescents in the context of military conflict. In particular, the level of stress among adolescents during hostilities and the main psychological regularities between the circumstances in which adolescents find themselves and their level of stress. The research methods used included questionnaires and statistical analysis of the results.
Strategies of adaptation and overcoming stress in teenagers in war conditions
Керівник роботи: Павленко Ганна Володимирівна, доктор філософії, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; стратегії адаптації; adaptation strategies; подолання стресу; overcoming stress; воєнний конфлікт; military conflict; підлітки; teenagers