Маршрутний мікрокліматичний профіль – перший етап дослідження специфіки конкретної місцевості - Ковалевська, З.А.; Борисенко, К.Б. (My University, 2009)
Проаналізовано результати мікрокліматичних спостережень, що проводились методом маршрутного профілю поблизу села Сороківка, розташованого на відстані близько 25 км від Харкова. Для проведення мікрокліматичних спостережень було виділено 8 точок, на яких визначались температура повітря, вологість повітря, швидкість вітру, напрямок вітру, а також вологість грунту. Результати спостережень представлені у вигляді таблиць.
Keywords: мікроклімат; маршрутний мікрокліматичний профіль; фітокліматичні умови; мікрокліматичні спостереження