Розробка методичних матеріалів до теми «Будова та функції імунної системи» для 8-х класів НУШ - Хмельницька, Аліна Романівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджене зміст теми «Будова та функції імунної системи» у шкільному курсі біології 8-го класу НУШ. Визначені особливості формування наскрізних і спеціальних компетентностей при вивченні теми «Будова та функції імунної системи». Розроблені методичні матеріали до теми «Будова та функції імунної системи» 8-го класу НУШ. Проведена апробація уроків і систем різнорівневих завдань до теми «Будова та функції імунної системи».

The qualification work investigated the content of the topic "Structure and functions of the immune system" in the school biology course of the 8th grade of the National Secondary School. The features of the formation of cross-cutting and special competencies in studying the topic "Structure and functions of the immune system" were determined. Methodological materials were developed for the topic "Structure and functions of the immune system" of the 8th grade of the National Secondary School. Lessons and systems of multi-level tasks on the topic "Structure and functions of the immune system" were tested.
Науковий керівник роботи: Тагліна Ольга Валентинівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри генетики і цитології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Biology; NATURAL SCIENCES::Biology::Cell and molecular biology::Immunology; шкільний курс; біологія; імунна система; 8 клас; НУШ (Нова українська школа); school course; biology; immune system; 8th grade; National Secondary School