Математико-статистичні методи обробки даних як інструмент географічних досліджень - Нємець, К.А.; Сегіда, К.Ю. (My University, 2014)
Сучасні географічні дослідження все частіше спрямовані на практичне розв’язання актуальних проблем, особливо це стосується суспільно-географічних досліджень. Тож, одночасно із стрімким розвитком науки, інтеграцією окремих її галузей, активно розвивається методологія суспільної географії. Новий соціальний запит формує необхідність комплексних досліджень, що зумовило впровадження в суспільну географію математико-статистичних методів досліджень.
ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні проблеми природничих наук та методики викладання» (до 80 річниці від дня створення природничо-географічного факультету): Матеріали доповідей / за загальною редакцією І.В. Марисової. – Ніжин: НДУ імені Миколи Гоголя, 2013. – 244 с.
Keywords: дослідження; географія; математико-статистичні методи; геоінформація