Фізіологія людини : практикум для самостійної роботи студентів медичного факультету 2-го року навчання з дисципліни «Фізіологія» зі спеціальності 222 «Медицина» [Електронний ресурс] - Шерстюк, Сергій Олексійович; Наконечна, Світлана Анатоліївна; Іваненко, Марина Олегівна; Sherstyuk, Sergey O.; Nakonechna, Svitlana A.; Ivanenko, Maryna O. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Практикум для студентів 2-го курсу навчання з дисципліни «Фізіологія» розроблений у відповідності з діючими програмами з фізіології для студентів медичних факультетів університетів. Посібник призначений для роботи студентів під час підготовки до занять з курсу «Фізіологія». До кожної теми надані рекомендації до виконання практичних робіт, розроблений перелік практичних навичок та контрольних питань. Теми проілюстровані малюнками та схемами, які полегшують сприйняття матеріалу та сприяють його кращому засвоєнню. Для студентів медичного факультету.

The practicum for students of the 2nd year of study in the discipline "Physiology" is developed in accordance with the current programs in physiology for students of medical faculties of universities. The guide is intended for students' work during preparation for classes in the "Physiology" course. Recommendations for the implementation of practical work are provided for each topic, a list of practical skills and control questions has been developed. The topics are illustrated with pictures and diagrams, which facilitate the perception of the material and contribute to its better assimilation. For students of the Faculty of Medicine.
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: MEDICINE; збудливі структури; нервова регуляція функцій; гуморальна регуляція функцій; серцево-судинна система; сенсорні системи; фізіологія аналізаторів; вища нервова діяльність; рідкі середовища організму; стрес; адаптація; фізіологія дихання; травлення; виділення; обмін речовин та енергії; терморегуляція; excitable structures; nervous regulation of functions; humoral regulation of functions; cardiovascular system; sensory systems; physiology of analyzers; higher nervous activity; liquid environments of the body; stress; adaptation; physiology of respiration; digestion; excretion; metabolism of substances and energy; thermoregulation