Гриби заповідників і національних природних парків Українських Карпат - Дудка, Ірина Олександрівна; Гелюта, Василий Петрович; Придюк, Микола Павлович; Тихоненко, Юрій Якович; Акулов, Олександр Юрійович; Гайова, Віра Павлівна; Зикова, Марія Олександрівна; Андріанова, Тетяна Володимирівна; Джаган, Вероніка Володимирівна; Щербакова, Юлія Володимирівна (Київ : Наукова думка, 2019)
За редакцією доктора біологічних наук, професора В.П. Гелюти. Присвячено мікофлорі основних об`єктів природно-заповідного фонду Українських Карпат. В ній максимально повно зібрано і проаналізовано інформацію з літературних джерел, а також гербаріїв України, однак основою є власні багаторічні дослідження авторів. Представлено список грибів і грибоподібних організмів (2704 види). Досліджено поширення видів грибів, внесених до Червоної книги України.
Fungi of reserves and national nature parks of the Ukrainian Carpathians [In Ukr.]
Keywords: fungi; biodiversity; Carpathians; Ukraine; Natural reserve; National nature park