Трикстер, герой, его тень и ее заслуги - Шильман, Михаил Евгеньевич; Шильман, Михайло Євгенович (Харьков : Харьковская государственная академия культуры, 2006)
Трікстер – як необхідна противага центру – кружляє, юлить, активує відцентрові тенденції світобудови, очолює "змову проти центру". У такій конструкції гармонізація домінантного Героя та рецесивного Трикстера досягається за рахунок різних варіантів динамічної рівноваги.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; трикстер постмодерн