Небезпеки і ризики сучасної економіки - Коломієць, Г.М.; Гузненков, Ю.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
У статті проаналізовано зміни в системі господарських ризиків під впливом інверсії рівня домінант сучасного національного економічного розвитку, розглянуто глобальні ризики, ризик глобальних криз економічної системи. Запропоновано концептуальні засади та напрями вироблення національної катастрофоопірної стратегії.
Keywords: глобальні ризики; глобальні небезпеки; катастрофоопірна стратегія; національна кризоопірна стратегія