Foreign Lands and Cultures in the Life and Work of Vasyl Karazin - Vovk, Olha; Вовк, Ольга Ігорівна (My University, 2023)
У статті вивчаються взаємини видатного українського просвітителя, вченого та громадського діяча Василя Назаровича Каразіна (1773–1842) із представниками зарубіжних країн, а також його інтерес до міжнародних проблем та подій. У центрі уваги перебувають різні аспекти біографії цього історичного діяча: його сімейна історія, освітня, суспільно-політична та наукова активність. Погляди та діяльність В. Н. Каразіна розглядаються у загальному контексті соціокультурних процесів першої половини ХІХ ст., з методологічних позицій глобальної історії.
Іноземні країни та культури в житті та творчості Василя Каразіна
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Vasyl Karazin (1773-1842); 19th century; biography; transfer of cultures; intercultural dialogue; Василь Назарович Каразін (1773-1842); XIX століття; біографія; перенесення культур; міжкультурний діалог