Теоретико-прикладні основи права : методичні рекомендації до самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм навчання за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» [Електронний ресурс] - Коваленко, Денис Володимирович; Варич, Оксана Петрівна; Kovalenko, Denis; Varych, Oksana (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою вивчення навчальної дисципліни є підготовка здобувачів освіти до реалізації оптимального об’єму правових знань у повсякденному житті та професійній сфері для удосконалення здатності реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні; для удосконалення здатності до пошуку та аналізу інформації з різних джерел; для удосконалення здатності застосовувати знання в практичних ситуаціях.

The purpose of studying the academic discipline is to prepare applicants for the implementation of the optimal amount of legal knowledge in everyday life and professional sphere to improve the ability to realize their rights and obligations as a member of society, to realize the values of civil (free democratic) society and the need for its sustainable development, the rule of law, rights and freedoms of man and citizen in Ukraine; to improve the ability to search and analyze information from various sources; to improve the ability to apply knowledge in practical situations.
Theoretical and applied foundations of law : methodological recommendations for independent work for applicants for higher education of the first (bachelor's) level of full-time and part-time forms of study in the specialty 015 «Professional education (by specialization)» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; право; держава; система права; цивільне право; право інтелектуальної власності; право власності; сімейне право; спадкове право; освітнє право; освітнє законодавство; law; state; system of law; civil law; intellectual property law; property law; family law; inheritance law; educational law; educational legislation