Дослідження та удосконалення комунікаційного процесу в управлінні зовнішньоекономічною діяльністю підприємства - Касяненко, Ігор Вікторович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено сутність комунікацій в управлінській діяльності підприємства, проаналізовано види та функції комунікацій в зовнішньоекономічній діяльності, визначено основні організаційні етапи комунікаційного процесу при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності проведено дослідження існуючої комунікативної системи у зовнішньоекономічній діяльності ПП «Екіпаж», проаналізовано його господарську та фінансово-економічну діяльність, проведено оцінк ефективності управління комунікаційного процесу ПП «Екіпаж» в зовнішньоекономічній діяльності підприємства, наведено рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення комунікаційних процесів в управлінні зовнішньоекономічною діяльністю ПП «Екіпаж» та розраховано економічну ефективність від наведених пропозицій. Практична значущість полягає у можливості залучення нових клієнтів і партнерів, які цінують відповідальний підхід, вплив на формування позитивного іміджу підприємства.
Керівник: Глєбова Наталія Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; комунікаційний процес; комунікативна діяльність; управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства; комунікації в ЗЕД