Європейський досвід і перспективи впровадження в Україні компетентнісного підходу до управління персоналом - Бугрім, Анастасія Аркадіївна; Buhrim, A. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі визначено основні напрями впровадження компетентнісного підходу в управління персоналом державних органів України та встановлено оптимальні умови його реалізації в умовах реформування державної служби та європейської інтеграції. Здійснено аналіз і моделювання процесу управління персоналом з використанням кращого європейського досвіду. У результаті дослідження встановлено необхідність посилення професійної спроможності державних службовців шляхом розвитку їхніх ключових компетентностей, удосконалення механізмів оцінювання та професійного навчання. Упровадження запропонованих заходів із застосування компетентнісного підходу у сфері управління персоналом уможливлює підвищення професіоналізму державних службовців, ефективності діяльності органів влади, зміцнення довіри громадян до публічної служби, а також розвитку вертикальної й горизонтальної взаємодії в системі публічного управління.
European experience and prospects for the implementation of the competency-based approach to personnel management in Ukraine
Науковий керівник роботи: Газарян Світлана Вікторівна, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; компетентнісний підхід; управління персоналом; державна служба; професійна компетентність; європейський досвід