Методика викладання історії : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня [Електронний ресурс] - Щербина, Ірина Володимирівна; Shcherbyna, I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У конспекті лекцій розглянуто основні питання та сутність методики викладання історії в закладах середньої освіти; проблеми ролі і місця методики у шкільному навчанні історії; етапи розвитку історико-методичної думки в Україні, а також методи навчання та форми організації навчально-виховного процесу з історії в загально-освітньому закладі. Конспект лекцій розроблений на основі завдань курсу, що базуються на робочій навчальній програмі дисципліни, і включає зміст програми курсу, лекційний матеріал, питання для самоконтролю, список літератури, рекомендованої для засвоєння курсу.
History teaching methodology : lecture notes for first-level (bachelor's) higher education students [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; історична освіта в Україні; засоби викладання історії; організація навчальної діяльності; краєзнавча робота в школі; шкільна історична освіта