Обліково-аналітичне забезпечення управління кредиторською заборгованістю підприємства - Сердюк, Ірина Вячеславівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є дослідження економічного змісту і класифікації кредиторської заборгованості на прикладі ТОВ «АПСТРІМ» та розробка рекомендацій щодо оптимізації управління кредиторською заборгованістю для підвищення фінансової стійкості підприємства. Оцінено організаційно-економічну характеристику та фінансовий стан ТОВ «АПСТРІМ»та досліджені напрями аналізу і контролю розрахунків з постачальниками та підрядниками, сучасний облік розрахунків з постачальниками та підрядниками в ТОВ «АПСТРІМ». Були розроблені напрямки удосконалення політики управління кредиторською заборгованістю та запропоновані шляхи удосконалення обліку та контролю розрахунків з постачальниками та підрядниками ТОВ «АПСТРІМ»., а також рекомендації щодо удосконалення аналітичного забезпечення кредиторської заборгованості в ТОВ «АПСТРІМ». За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, які доведено автором до конкретних пропозицій щодо вдосконалення управління кредиторською заборгованістю підприємства ТОВ «АПСТРІМ».
Accounting and analytical support for the management of accounts payable of the enterprise
Науковий керівник : Пеняк Юлія Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри обліку та оподаткування
Keywords: облік; кредиторська заборгованість; підприємство; політика; аналіз; accounting; accounts payable; enterprise; policy; analysis; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics