Сучасні тенденції розвитку системи вищої освіти України (суспільно-географічний аспект) - Панкратьєва, В.В. (My University, 2014)
Україна унаслідувала у спадщину від Радянського Союзу досить розвинену та розгалужену мережу вищих навчальних закладів із кваліфікованим персоналом та потужною матеріально-технічною базою. Особливістю розвитку вищої освіти в Україні у радянські часи була орієнтація на задоволення потреб планової економіки, у зв’язку з чим переважна більшість випускників вищих навчальних закладів були спеціалістами у сфері інженерно-технологічних та технічних спеціальностей. Пріоритетний розвиток надавався технічним, технологічним, медичним, педагогічним та військовим вищим навчальним закладам
Регіон – 2013: стратегія оптимального розвитку: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 7–8 листопада 2013 р. / Гол. ред. колегії В.С. Бакіров. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2013.
Keywords: освіта; система освіти; вищий навчальний заклад; вища освіта