Активне дозвілля як вид діяльності туристичних організацій в Україні - Коробко, Діана Віталіївна; Korobko, Diana (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є визначення регіональних перспектив розвитку активного дозвілля як виду діяльності туристичних організацій в Україні. Активне дозвілля в Україні має різноманітне географічне та тематичне представлення. Основними ресурсами для розвитку активного дозвілля є орографічні ресурси Карпат і Поділля, річкові ландшафти Дніпра, Дністра, Південного Бугу, Ворскли та їх приток, лісові ресурси Полісся та лісостепу, що визначає унікальність туристичного продукту певного регіону. Активне дозвілля пропонується туристичними організаціями у кожному регіоні, навіть під час воєнного стану і на територіях, що є відносно наближеними до зони потенційних бойових дій. Перспективи активного дозвілля в Україні пов’язані з унікальними природними ресурсами та потенціалом внутрішнього туризму у сфері пішохідного, велосипедного, водного, екологічного видів туризму. Воно є динамічною галуззю, що розвивається завдяки природним ресурсам, змінам у свідомості суспільства та цифровим технологіям.
Active leisure as a type of activity of tourist organizations in Ukraine
Науковий керівник : Прасул Юлія Іванівна завідувач кафедри фізичної географії та картографії кандидат географічних наук, доцент кафедри фізичної географії та картографії
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Human geography, economic geography; NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Other earth sciences; географія рекреації і туризму; Україна; туристичні організації; активне дозвілля; geography of recreation and tourism; Ukraine; tourist organizations; active leisure