Наукові записки кафедри педагогіки. Вип. 29 - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
До збірника включено статті, які об’єднує тема виховання як засобу досягнення гармонії і злагоди особистості з довкіллям. Дослідження спираються на культурологічну ідею, що означає розкриття закономірностей освіти через аналіз впливу різних видів культури, мистецтва, мови на вдосконалення морально-духовного розвитку особистості, зміцнення здоров’я та забезпечення активного довголіття через постійний пошук умов злагоди, гармонії. Для викладачів, учнів, студентів.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; активні методи навчання; вальфдорфська школа; відбір перспективних спортсменів; вітчизняна порівняльна педагогіка; военно-физическая підготовка; гендерный аспект воспитательного процесса; гендерний аспект виховного процесу; гуманізація взаємин між учителем і учнем; діти з проблемами здоров’я; евдемоністичне виховання дітей; ігрові технології; інклюзивне суспільство; інноваційна діяльність педагога; інформаційні технології; компетентнісний підхід; країнознавство; молодші школяри; оновлення системи педагогічної освіти України; особистісно-професійний розвиток студентів; педагогічна практика; педагогічна проблема; педагогічне виховання; підготовчий факультет для іноземних громадян; підростаюча особистість; пізнавальна діяльність студентів; позааудиторна робота; реформи середньої освіти у Великій Британії; родинне виховання в Китаї; самостійна робота студентів; світова порівняльна педагогіка; соматичні захворювання; соціально-педагогічна підтримка сімей; учні старших класів; щаслива особистість; якість підготовки вчителя іноземної мови