Доцільність диверсифікації на промисловому ринку - Рижій, О. І. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті обґрунтовано доцільність застосування стратегії диверсифікації на промисловому ринку України. Розглянуто особливості розвитку науково-технічних підприємств в умовах переходу до ринкової економіки та втрати державної підтримки. На прикладі підприємства проаналізовано ефективність диверсифікації як інструменту підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту продукції та освоєння нових ринків.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; диверсифікація; промисловий ринок; конкурентоспроможність; підприємство; ринкова економіка