Конституційні засади формування та діяльності муніципальної міліції (поліції): порівняльно-правове дослідження - Орлов, В.А. (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.02 – конституційне право; муніципальне право. – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. – Харків, 2017. Дисертація являє собою комплексне наукове дослідження, спрямоване на визначення сутності, організації, форм та аспектів діяльності муніципальної міліції (поліції) в Україні. Актуальність дослідження базується на необхідності становлення та розвитку інституту муніципальної міліції (поліції), а також пошуку нових форм охорони громадського порядку на місцевому рівні. В роботі досліджується еволюція муніципальної міліції (поліції), досвід організації та діяльності муніципальної поліції за кордоном, сучасні форми її розвитку, правове та економічне забезпечення становлення муніципальної міліції (поліції) в Україні. Обґрунтовано науково-прикладні форми організації діяльності муніципальної міліції (поліції) на сучасному етапі розвитку держави та пропонуються варіанти забезпечення матеріально-технічної та фінансово-бюджетної основи муніципальної міліції (поліції). У результаті дослідження вироблено конкретні пропозиції, прикладні моделі, які можуть бути використані під час забезпечення розвитку муніципальної міліції (поліції).
Constitutional basis of formation and functioning of municipal police: Comparative Legal Studies
Конституционные основы формирования и деятельности муниципальной милиции (полиции): сравнительно- правовое исследование
Keywords: територіальна громада; муніципальна міліція (поліція); правоохоронна діяльність; хорона громадського порядку; становлення та розвиток